Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Losonczi Áron-üvegbeton

2013.03.17

Az üvegbeton megalkotója, Losonczi Áron tavaly egy szabadalmi vitában legyőzött egy multicéget, nemrég pedig új termékkel rukkolt elő. A siker nem jött könnyen. Saját magának kellett kitaposni az utat és állítja: nincs ez másképp a mostani friss diplomásokkal sem.

"Ma sok olyan építészeti elemet kihúznak a projektekből, amitől még nem dől össze a ház" – vázolja a jelenlegi helyzetet a fényáteresztő betonnal nemzetközi ismertségre szert tett Losonczi Áron. A 32 éves feltaláló és cégvezető ennek ellenére optimista. Nem csak a válság enyhülésében bízik, sokat vár az üvegbetonnal kapcsolatos új fejlesztésektől és nemrég bemutatott friss termékétől, a pixelbetontól is.

Forrás:http://www.168ora.hu/tudas/losonczi-aron-uvegbeton-litracon-pixelbeton-litracube-46997.html

Világító beton

 

A pixelbeton.
Elődjéhez, a Litraconhoz hasonlóan a pixelbeton is átereszti a fényt, ám annál lényegesen nagyobb méretben és jelentősen alacsonyabb áron lesz kapható. Ebben már nem optikai szálak, hanem egy speciális műanyag csapokból álló idom található. A paneleken a fénypontok szabályos rendszerben jelennek meg, mint egy képernyő pixelei, ám lehetőség van a pixelekből egyedi minták, felíratok, logók kialakítására, akár színekkel kombinálva is.

"Az üvegbetonnal egy szűk piaci szegmenst tudtunk elérni, az új termékkel szélesítettük a palettánkat. A pixelbeton megjelenésében eltér az eddig ismert Litraconétól, többek között ezért sem tekintem  konkurenciájának, sokkal inkább egy új elemnek a termékskálánkon" – mondja feltaláló. A Litracon pXL pontos ára még nincs meghatározva, de számításai szerint ára kevesebb, mint fele lesz a korábbi változaténak. Nem kizárólag nagy cégek reprezentatív irodaházaiba szánja: családi házak egyes elemei is épülhetnek belőle.

Az exkluzív és ezért drága Litracon gyártása folytatódik, sőt, további fejlesztéseket tervez ezen a téren is. A fő irány egyedi kész termékkel megjelenni. Éppen ezért megkezdték a forgalmazását egy Litracon elemekből álló asztali lámpának, mely Litracube névre hallgat. "Egyedi belsőépítészeti projekteket továbbra is teljesítünk, de nyitunk a designtermékek felé, melyeknek zászlóshajója a Litracube" – magyarázza.

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 1
Összes: 371997
Hónap: 779
Nap: 32