Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

MAZDAZNAN és Székely Ödön táplálkozás bölcselet

2013.03.08

Mazdaznan:

Otoman Zar Adusht Hanish (1844-1936) újra hirdette az emberiségnek az ősrégi zarathusztrai szabadságüzenetet. Ő – mint ahogy maga mondta – semmi újat nem alkotott, hanem csak a legtisztább, s legegyszerűbb élettörvényeket öntötte újkori nyelvezetbe. Egy olyan forrásból merített, ahol e törvények és tanítások eredeti tisztaságukban megőrződtek. Ezek az ősi tanítások teszik ki új köntösben, azaz az újkori ember nyelvére lefordítva a Mazdaznan-üzenet tartalmát.

Link a képgalériába a könyvhöz:www.lelekkut.eoldal.hu/fenykepek/mazdaznan--taplalkozas-es-fozes/

A Mazdaznan az élet minden területét átfogó tanítások rendszere, egy tudományos életfilozófia, és egy filozofikus élettudomány, mely az ön-nevelésen alapszik, többek között azzal a célzattal, hogy életünk kivirágozzék, hogy egészségesek legyünk testileg, lelkileg és szellemileg, miáltal feladatunkat itt a Földön hatékonyan el tudjuk látni.

A Mazdaznan tanítás nem egy mesterséges, újkeletű rendszer, melynek még ki kell állnia a próbát, hanem sokezeréves gyakorlati tapasztalatokon és felismeréseken nyugszik, melyek a természet könyvének tanulmányozásán alapulnak. És ez a könyv – az élő természet – kétségkívül legfontosabb s legértékesebb tankönyvünk.

E tanítások senkire sincsenek rákényszerítve. Mindenki maga dönti el, hogy elfogadja-e ezeket vagy elutasítja.

Ha valaki azonban véghez viszi naponta a Mazdaznan légzőgyakorlatokat és betrartja a helyes étrendet, mégpedig úgy, ahogy azok le vannak írva, akkor nem tud az ellen tenni semmit, hogy ne érezze saját magán a fellépő jó hatásokat, akár akarja, akár nem.

Forrás:www.mazdaznan.net/mi_a_mazdaznan.htm

A mazdaznan szorosan kötődik Székely Ödön munkásságához

folyt. köv.: