Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bölény-Hód-Kaméleon-Kolibri-Mókus-Puma-Sas-Szarka-Szamár-Tigris-Vadgalamb

2009.10.04

BIKA – a termékenység szimbóluma.
A bika segítségével megtanulhatja, hogy miként lehet valaki szilárd, anélkül, hogy makacs és merev lenne. Mindenkinek – férfinak és nőnek egyaránt – segít abban, hogy női energiáit a lehető legjobban kiaknázza.

 

BÖLÉNY  – a tett és az ima ötvözése a bőség elérése érdekében.
Akinek a totemállata a bölény, annak keresnie kell a bőség és növekedés lehetőségét, de újra és újra fel kell tennie magának a kérdést: kifejezi-e a tiszteletét önmaga és mások erőfeszítései előtt? Megbecsüli-e azt, amije már van? Soha nem szabad elfelejteni, hogy a bőség azonnal leáll, ha az ember elmulasztja megbecsülni azt, amit már megkapott.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HÓD – az álmok építésének szimbóluma.
Arra figyelmezteti az embert, hogy álmodozzon bátran, de aztán cselekedjen is. A hód megmutatja, hogy miként kell nagyszerű álmokat szőni és valóra váltani.

Kép

 

 

 

 

 

 

KAMÉLEON – jelentése: jövendölés és az aura érzékenysége.
Akinek a kaméleon a toteme, az egyre inkább érzékeli a másokból áradó energiát. Látja az aurát és olvasni is tud belőle, képes értelmezni, így könnyen boldogul mindenkivel szemben. Bíznia kell mindig a megérzéseiben és abban, amit érez és érzékel. Mivel nemcsak kap, hanem ad is energiát, meg kell tanulnia ezzel ügyesen gazdálkodni.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

KOLIBRI – a lankadatlan örömöt és az élet nektárját szimbolizálja.
Lehet, hogy a legkisebb madár, de a legérdekesebb is. A lehetetlennek tűnő dolgok szimbóluma. Arra tanítja az embert, hogy meg kell találnia saját élethelyzetében az örömteli élet csodáját.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

KÍGYÓ – Az újjászületés, a feltámadás, a beavatottság és a bölcsesség jelképe.
Az ősi kultúrákban a halál és az újjászületés szimbóluma volt. A kígyó erejét használó törzsi varázslók a kígyóhoz hasonlóan megtanultak élet és halál tartományai között átjárni, hogy gyógyerőt és megvilágosodást hozzanak magukkal. A kígyót – csakúgy, mint rokonait, a tűzkígyót és a sárkányt – gyakran ábrázolták az élet forrásának, mesés kincseknek az őrzőjeként. A kígyó gyors és mozgékony, így akinek ez a toteme, azzal gyorsan történnek meg a változások, és hamar fel is ismeri azokat. 

MACSKA – misztikum, mágia és függetlenség.
Fontos a színe, a viselkedése és egyéb tulajdonságai, mert mind-mind külön jelentést hordoz. Sok könyv készült a macskák viselkedéséről, tulajdonságairól és a velük kapcsolatos mítoszokról, mesékről. Akinek macska a totemállata, ezeket is érdemes tanulmányozni. Egyébként akár vad akár házi macska a toteme, számíthat arra, hogy környezetében a mágia és a misztérium erőre kap.

MEDVE – a tudattalanban rejlő erő és hatalom életre keltésének szimbóluma.
Akinek a medve a toteme, annak fontos megőriznie magában a kis bocsot, és időnként fára kell másznia – ha másért nem, hát azért, hogy tisztán lásson. Az is lényeges, hogy ne rejtőzzön el a világ elől, ne vonuljon háttérbe. Bújjon elő a barlangjából, Kóstolja meg olykor az élet mézét!

MEZEI NYÚL – a termékenység és az új élet jelképe.
Megmutatja az embernek, hogy miként ismerheti fel a körülötte lévő jeleket. Segít ráhangolódni a holdciklusokra, és segít felismerni az egyén életében bekövetkező ár-apály jelenségeket. Ez pedig termékenyebbé teszi az életét.
 
MÓKUS – aktivitás és készenlét.
Arra tanít, hogy munka és a játék kéz a kézben jár, máskülönben a munka problémát okoz, nehézzé válik, és kevesebb eredményt hoz. Minden mókus egyedi, és varázserejét is mindenkinek a maga módján kell aktiválnia. Sűrűn fel kell tenni a kérdést, vajon eleget ad-e másoknak, vagy csak elvár és gyűjtöget?

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUMA – az erő felszínre hozása.
Megtanítja az embert arra, hogyan hozza ki magából a legtöbbet, és hogyan erősítse meg a szívét úgy, hogy ezáltal kézbe veheti saját sorsa irányítását. Amikor támad, nem hezitál, a másik legsérülékenyebb részét célozza meg. Az embert ezt a képességet mind önmaga megvédésére, mind támadásra jól tudja majd hasznosítani. A puma azt is megtanítja, hogyan lehet legjobban gondját viselni önmagának és környezetének.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

SAS – a gyógyítás, a teremtés, a lélek megvilágosodásának megtestesítője.
A határtalan erő és hatalom jelképe. Olyan erőt szimbolizál, amely meghaladja tényleges méretét, hiszen sok esetben a saját súlya jóval kevesebb, mint az áldozatáé. Aki részesülni szeretne a sas varázserejében, annak szintén fel kell vállalnia annak felelősségét, hogy többé válik, mint ami jelenleg. Karmikus megközelítésben ez azt jelenti, hogy körülötte jó is, rossz is gyorsabban történik, mint mással. A SAS-t totemként elfogadni annyit jelent, hogy lefogadja az élet új, hatalmat jelentő perspektíváját.

Kép  

SZARKA – az intelligencia, a gyakorlat és az okkult tudás megfelelő használatát jelképezi.
Akinek az életében a szarka totemként jelenik meg, annak fel kell tennie magának azt a kérdést: vajon jól hasznosítja a tudását? Minden létező adottságát mozgósítja a céljai eléréséhez? A szarka segít ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában, illetve abban, hogy az okkult tudományokat felelősségteljes és hatékony módon alkalmazza. A szarka megmutatja, hogy mire mehet az ember egy kis okkult tudással.

SZAMÁR – a bölcsesség és alázat szimbóluma.
Akinek a szamár a toteme, annak nem mások után kell kullognia. A szamár a bölcsességnek és a komoly munkáknak a lehetőségére utal. Ne legyen makacs, hanem haladjon az új áramlatokkal. Ne ragaszkodjon kizárólag a régi dolgokhoz. Ne feledje: amit csinál, az nem a cél maga, hanem a célhoz vezető út. Ne legyen önelégült és öntelt, hiszen a szamár az eddiginél is nagyobb bölcsességet és komolyabb lehetőséget kínál.

Kép

TIGRIS – szenvedély, erő, odaadás és érzékiség.
Ha valakinek a tigris a totemállata, az sok új kalandra számíthat, mert a tigris mindig új szenvedélyt és új életerőt indít el benne.
 
VADGALAMB – A béke, az anyaság és a jövendölés női energiáinak megtestesítője.
Hangja az eső éneke. Gyászos burukkolása az élet új vizeit idézi meg. Arra emlékezteti az embert, hogy körülményeitől függetlenül mindig van lehetőség az új életre, az új vizekre. A Föld ugyanis női bolygó, és ez azt jelenti, hogy a teremtés és az új dolgok születése mindenki számára elérhető. A vadgalamb turbékolása erre emlékeztet. Hangja egész nap hallható, de hajnalban és alkonyatkor a legerőteljesebb. Ez az a két napszak, amit az úgynevezett átmeneti idők (a fizikai és szellemi világ, a múlt és jövő) közé tartozik. A vadgalamb segítségével ezekben az időszakokban aktivizálhatja a teremtő energiát, és megláthatja, mit tartogat a jövő.

 

Forrás: totemallatok.hu